Bæredygtighed

Børn er det vigtigste i vores liv. De er vores ansvar som forældre og som børnetøjsleverandører. Derfor ønsker vi at tage medansvar for børnenes liv og den verden, alle børn vokser op i. Vores virksomhed blev grundlagt i 1946. Lige siden har vi haft fokus på et fundament af kvalitet og ansvarlighed.

Det betyder, at også områder som social ansvarlighed og hensyn til miljøet har høj prioritet i Brands4kids. Derfor stiller vi krav til os selv og ikke mindst til vores leverandører.

Læs vores Code of Conduct

 

Produktudvikling

I vores produktudvikling prioriterer vi på samme tid høj kvalitet, sikkerhed og mindst muligt aftryk på miljøet. Uden at gå på kompromis med design og pris. Det sikrer vi ved konstant at søge de bedst mulige alternative fremstillingsprocesser og materialer. 

 

På den måde afspejler kollektionerne vores ansvarlige udgangspunkt. Blandt andet vores fokus på de arbejdsmæssige forhold for alle medarbejdere i vores produktionsled, vores fokus på de børn, der leger og elsker at bruge vores tøj, og på genanvendeligheden af vores produkter.    

 

GRØNNERE INITATIVER

Vores egne standarder og krav til leverandørerne er høje og er på en række områder meget omfattende. Vi investerer vigtige ressourcer i internationale certificeringer, der giver tryghed – for forældrene, for vores samarbejdspartnere og for os selv. 

Vi har altid bæredygtighed og kvalitet som høj prioritet i vores designprocess, når vi skal vælge imellem kvaliteter og søger certificeringer; økologisk bomuld, STANDARD 100 by OEKO-TEX® og GOTS mærkninger. Vi er stolte over at være en GOTS certificeret virksomhed, hvor alle led i værdikæden skal opfylde de strenge krav omkring social- og miljømæssige ansvarlighed for at kunne være GOTS certificeret. Hvilket vi har et konstant fokus på at øge antallet af GOTS certificeret styles i vores kollektioner. 

 

 

Recycled

En anden tilgang til bæredygtighed, er ved anvendelse af genbrugsmaterialer. Vi har intensiveret indsatsen og udvikling af recycled produkter. Dette er implementeret i en palette af vores overtøjsprodukter, som er fremstillet i genanvendt plastik for at skåne miljøet. Ligeledes er der også tilføjet ”extended size” på noget af overtøjet i recycle serien, hvor levetiden bliver forlænget, så børnene kan vokse i tøjet og bruger det i en længere periode.

Dyrevelfærd har også stor betydning for os, da vi anvender merino uld i vores uldkollektion. For eksempel bruger vi kun uld fra farme, der ikke benytter sig af mulesing metoden, og hvor vi sikrer os at fårene bliver behandlet ordentlig.  

I Brands4kidst handler bæredygtighed desuden om at skabe produkter i en så god kvalitet, at de tåler at blive brugt – hver dag og alligevel med lang levetid.